Izdelki

Prvi izdelek in srčika našega ustvarjanja so namazi, skozi čas pa se jim neprestano pridružujejo novi izdelki. Druga v vrsti je bila domača začimbna mešanica, takoj za njo pa rastlinski napitki. Po tem so se zvrstili še slani mediteranski krekerji, cimetovi piškoti, gobji namaz in Fržek Pržek – pražena čičerika. Nazadnje pa se je kolekciji pridružil svež tofu. Vendar ne počivamo. V razvoju imamo kar nekaj izdelkov, prvi pa bodo luč sveta ugledali fižolovi polpetki.

Namazi
Namazi
Tofu
Polpeti in tofu
Napitki
Napitki
Piškoti
Krekerji in piškoti
Začinka
Začinka

Namazi

Vsi namazi so narejeni na osnovi fižola. Zakaj fižol? Ker je hranljiv, poln beljakovin in je blaga osnova za neomejeno ustvarjanje raznih okusov. Namazi so primerni za zajtrk, malico, prigrizek ali večerjo; nekateri jih jejo kar z žlico, ali pa kot prilogo. Zaradi svoje raznobarvnosti odlično izpadejo na različnih pogostitvah in zakuskah. Namazi vsebujejo malo maščob, so brez konzervansov, umetnih barvil in glutena.

Čebulni namaz
Čebulni namaz
Paradižnikov namaz
Namaz s suhimi paradižniki
Namaz z bučnimi semeni
Namaz z bučnimi semeni
Čebulni namaz
Olivni namaz
Hrenov namaz
Hrenov namaz
Humus
Humus

Polpeti in tofu

Polpeti so pač polpeti in tofu je pač tofu, le kdo jih ne pozna. Le da je naš tofu trenutno edini na trgu v okolju prijazni, stekleni, povratni embalaži. V ponudbi imamo tako svež kot tudi pasteriziran tofu.

Polpeti
Polpeti (zamrznjeni)
Tofu
Tofu

Napitki

V ponudbi imamo dva rastlinska napitka, ki sta vsestransko uporabna, in ledeno kavo, ki je plod sodelovanja z majhno pražarno izpod Julijskih Alp. Z rastlinskimi napitki se lahko zalije kosmiče, jih doda v kavo, uporabi v sladicah, naredi pire krompir, itd., kavica pa služi kot klasična ledena kava »za na pot«, saj je polnjena v priročne 200 ml stekleničke. Napitki ne vsebujejo sladkorja, so brez konzervansov, umetnih barvil in glutena.

Sojin napitek
Sojin napitek
Lesnikov napitek
Napitek iz praženih lešnikov in soje
Kavica
Ledena kavica

Krekerji in piškoti

Pri izdelavi rastlinskih napitkov ostane t. i. okara. To je tista gošča, ki ostane pri precejanju. Da ne gre v nič, smo ustvarili dva izdelka, vsakega iz ostankov enega napitka. Iz sojine okare nastajajo slani krekerji mediteranskega okusa, ki so izvrsten prigrizek za kadarkoli v dnevu. Iz lešnikovo sojine okare so narejeni cimetovi piškoti, ki pašejo vsem, ki imajo radi nekoliko manj sladke piškote.

Mediteranski krekerji
Krekerji z mediteranskimi začimbami
Lešnikovi piškoti
Lešnikovi piškoti

Začinka

Začinka je mešanica jušne zelenjave in se uporablja kot jušna osnova oziroma dodatek k juham in omakam. Vsebuje veliko učinkovin, predvsem vitaminov in mineralov.

Začinka
Začinka