Izdelki

Prvi izdelek in srčika našega ustvarjanja so namazi, skozi čas pa se jim neprestano pridružujejo novi izdelki. Druga na vrsti je bila domača začimbna mešanica, takoj za njo pa rastlinski napitki. Iz okare – stranskega produkta pri izdelavi napitkov – izdelujemo piškote in puding, nazadnje pa se nam je pridružil dolgo pričakovani Fržek Pržek – pražene stročnice. Vendar ne počivamo. V razvoju imamo kar nekaj izdelkov, prvi pa bo luč sveta ugledal Gobji namaz.

Namazi
Namazi
Pržek
Pržek
Napitki
Napitki
Piškoti
Piškoti in puding
Začinka
Začinka

Namazi

Vsi namazi so narejeni na osnovi fižola. Zakaj fižol? Ker je hranljiv, poln beljakovin in je blaga osnova za neomejeno ustvarjanje raznih okusov. Namazi so primerni za zajtrk, malico, prigrizek ali večerjo; nekateri jih jejo kar z žlico, ali pa kot prilogo. Zaradi svoje raznobarvnosti odlično izpadejo na različnih pogostitvah in zakuskah. Namazi vsebujejo malo maščob, so brez konzervansov, umetnih barvil in glutena.

Čebulni namaz
Čebulni namaz
Paradižnikov namaz
Namaz s suhimi paradižniki
Namaz z bučnimi semeni
Namaz z bučnimi semeni
Čebulni namaz
Olivni namaz
Hrenov namaz
Hrenov namaz

Pržek - pražena čičerika

Pražena čičerika je prva v liniji izdelkov Fržek Pržek. Hrustljavo pečena je lahko hranljiva malica na poti ali pa izvrsten večerni prigrizek. Ponaša se s trditvijo "visoka vsebnost beljakovin in vlaknin". Ponekod je na voljo na rinfuzo, sicer pa v povratnih kozarčkih. Je brez konzervansov, umetnih barvil in glutena.

Pržek ceci cesen
Pražena čičerika - česen
Pržek ceci sol
Pražena čičerika - sol
Przek ceci cili
Pražena čičerika - čili

Napitki

V ponudbi imamo tri rastlinske napitke, ki so vsestransko uporabni, in ledeno kavo, ki je plod sodelovanja z majhno pražarno izpod Julijskih Alp. Z rastlinskimi napitki se lahko zalije kosmiče, doda v kavo, uporabi v sladicah, naredi pire krompir, itd., kavica pa služi kot klasična ledena kava »za na pot«, saj je polnjena v priročne 200 ml stekleničke. Napitki ne vsebujejo sladkorja, so brez konzervansov, umetnih barvil in glutena.

Sojin napitek
Sojin napitek
Ovsen napitek
Ovsen napitek
Lesnikov napitek
Napitek iz praženih lešnikov in soje
Kavica
Kavica

Piškoti in puding

Pri izdelavi rastlinskih napitkov ostane t. i. okara. To je tista gošča, ki ostane pri precejanju. Da ne gre v nič, smo ustvarili tri izdelke, vsakega iz ostankov enega napitka. Iz sojine okare nastajajo slani piškoti mediteranskega okusa, ki so izvrsten prigrizek za kadarkoli v dnevu. Iz lešnikovo sojine okare so narejeni cimetovi piškoti, ki pašejo vsem, ki imajo radi nekoliko manj sladke piškote. Iz ovsene okare naredimo puding z okusom karamele in dodatkom sončničnih semen.

Slani piškoti
Slani piškoti
Sladki piškoti
Cimetovi piškoti s praženimi lešniki
Ovsen puding
Ovsen puding: karamela in sončnična semena

Začinka

Začinka je mešanica jušne zelenjave in se uporablja kot jušna osnova oziroma dodatek k juham in omakam. Vsebuje veliko učinkovin, predvsem vitaminov in mineralov.

Začinka
Začinka